2015. március 17., kedd

Day 8 baracklekvár

Baracklekvár

Hozzávaló:
Rengeteg finom érett édes barack.
Sok kisebb méretű kimosott üveg.

Kimagozom, félbe negyedbe vágom, bele egy óriási fazékba (nekem 18l-es van)
és főzöm, főzöm, kevergetem.
Amikor kész betöltöm kimosott kisebb méretű dunsztos üvegekbe, a tetejére rakom az átlátszó fóliát (folpack) teszek egy kis nátrium benzoát-ot. rá a tetőt és fejjel lefelé berakom "meleg dunsztba"
jó sok törölköző, és pokrócba bebugyolálom. Ha kihűl akkor megy a speizba a polcra.

Cukor és tartósító nélkül is tökéletesen eláll.
Tavaly nyáron 8 rekesszel hozott a kedves zöldségesem és több mint 70 üveggel lett.
Azért rakom kisebbekbe, mert egy palacsintázáskor el is fogy.








Azért van rajta kínaiul, hogy cukormentes házi sárgabarack lekvár,mert vittünk a kínai tanárnőnek ajándékba.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése