2015. március 15., vasárnap

Day 6 palacsinta

Paleocsinta

5 tojás
gesztenyeliszt
kókuszzsír vagy kókuszolaj   (ugyanaz a kettő, hidegen zsír melegen olaj :)))
víz


A tojásokat felverem mint amikor rántottát csinálok, a palacsintasütőben megolvasztok egy nagy kanál kókuszzsírt, beleöntöm a tojásba, de vigyázz, ha túl forró akkor megsül a tojás úgyhogy inkább a végén add hozzá.
Megy bele  gesztenyeliszt, az okosok úgy írták anno, hogy tojásonként 5 kanálnyi.
Ez megfoghatatlan mert függ a tojás méretétől és a kanáltól is.
Szóval én szórom bele, jól csomó mentesre elkeverem megy bele egy kis víz, lehet ásványvíz, de mindegy sokat nem változtat az állagán. Ha van itthon akkor azt rakom, ha nincs akkor csapvíz.

A palacsinta sütőbe mindig rakok egy pötty olajat attól függetlenül, hogy van benne.
Gyönyörűek lesznek, mint a hagyományos, vékony csak barnább.





ez csokikrém (recept később)

és házi baracklekvár (ezt is elárulom hogyan csinálom a 70 üvegnyit)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése