2015. március 27., péntek

Day 14 zsemle

Zsemle




Hozzávalók:
40 dkg utifűmaghéj
60 dkg szezámmagliszt
60 dkg  mandulaliszt
15 dkg gesztenyeliszt
15 dkg kókuszliszt
csapott kiskanál só
kiskanál sütőpor
10 dkg olivaolaj (paleoolaj)
2,5 - 3,5 dl víz

kb 40perc 180-200 fokon
15 pici zsemle lesz belőle

Az alapanyagokat én variáltam és akkor is ehető lett.

Van a Baross utcában egy cukrászda a youtube-on volt egy video az ő "kenyerükről" amit a Sylvikém megcsinált és nagyon jól sikerült neki, lefagyasztja és annyit vesz elő belőle amennyit megesznek, mert egyszerre kettőjüknek sok, Ezt ígértem, de a video el lett távolítva de megszerzem valahogy a receptet (úgy rémlik sok tojás kell bele)


Addig is figyelmetekbe ajánlom Szaffinát:


Fehér kenyér recept:
https://www.youtube.com/watch?v=boidtzZ6q70

http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/08/legfinomabb-paleo-feher-kenyer.html
Íme az összetevők (kb. 500 grammos kenyérhez):

a nyílgyökérlisztet nem használtam még de egyre több receptben van


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése