Hozzávalók:
40 dkg utifűmaghéj
60 dkg szezámmagliszt
60 dkg mandulaliszt
15 dkg gesztenyeliszt
15 dkg kókuszliszt
csapott kiskanál só
kiskanál sütőpor
10 dkg olivaolaj (paleoolaj)
2,5 - 3,5 dl víz
kb 40perc 180-200 fokon
15 pici zsemle lesz belőle
Az alapanyagokat én variáltam és akkor is ehető lett.
Van a Baross utcában egy cukrászda a youtube-on volt egy video az ő "kenyerükről" amit a Sylvikém megcsinált és nagyon jól sikerült neki, lefagyasztja és annyit vesz elő belőle amennyit megesznek, mert egyszerre kettőjüknek sok, Ezt ígértem, de a video el lett távolítva de megszerzem valahogy a receptet (úgy rémlik sok tojás kell bele)
Addig is figyelmetekbe ajánlom Szaffinát:
Fehér kenyér recept:
https://www.youtube.com/watch?v=boidtzZ6q70
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2014/08/legfinomabb-paleo-feher-kenyer.html
Íme az összetevők (kb. 500 grammos kenyérhez):
- 200 g natúr darált mandula (ezt használtam) vagy kesudió/dió/kókuszchips
- 50 g szezámpehely (ezt használtam) vagy darált szezámmag, vagy az előzőekből ennyivel több
- 50 g SZAFI FITT nyílgyökérliszt (ezt használtam)
- 6 ek. SZAFI FITT kókuszolaj (ezt használtam)
- 40 g kókusztej (Recept ITT!!!)
- 4 M-es tojás (1 tojás kb. 53 gramm)
- 1/2 tk. Himalaya só (ezt használtam)
- 1/2 tk. szódabikarbóna (ezt használtam)
- 1 tk. bio almaecet (ezt használtam)
- szórókeverék (a tetejére) (ezt használtam)
a nyílgyökérlisztet nem használtam még de egyre több receptben van
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése