2015. március 14., szombat

Day 5 rakott kel

Rakott kel

Szinte úgy készül mint rendesen, de tejföl sajna nincs benne.

A levelekre szedett kelkáposztát megfőzöm egy nagy edényben.

A húsos rész kb. úgy készítem mint a pizza tetején levő bolognait csak nem rakok bele olaszos fűszereket.
Kockára vágott hagymát megdinsztelem zsírban rá a darált hús, megsózom, bors, piros paprika, fűszerek, ki mit szeret,  ha megkapta picit felöntöm vízzel. És rotyog míg kész nem lesz és megkóstolva finom.

A tepsibe rakok egy sor káposztát, rá egy sor darált húsost, és így rétegelve, a tetején káposzta réteg van, arra rakok mostanában egy sor sajtot, régen az sem volt rajta és megy a sütőbe.
Lehet közé szalonnát is egy sorban az picit megbolondítja, de nem szükséges.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése