Nyers csokitorta
Turmixolni, nem főzni!!!!
Hozzávalók:
Torta alaphoz:
- 100 g őrölt mandula
- 100 g aszalt datolya, kimagozva ha nem puha lehet vízbe áztatni elötte
- 1/2 teáskanál tengeri vagy Himalája só
- 100 g aszalt datolya, kimagozva ha nem puha lehet vízbe áztatni elötte
- 1/2 teáskanál tengeri vagy Himalája só
Krémhez:
- 1 és 1/2 érett avokádó
- 70 g kakaópor (cukrozatlan)
- 50 g kókuszolaj
- 100 g xilit v. 150 g eritrit vagy Xukor ( az eredeti receptben kókuszvirág cukor volt :))
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet tengeri vagy Himalája só
- 1 és 1/2 érett avokádó
- 70 g kakaópor (cukrozatlan)
- 50 g kókuszolaj
- 100 g xilit v. 150 g eritrit vagy Xukor ( az eredeti receptben kókuszvirág cukor volt :))
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet tengeri vagy Himalája só
A mandulához hozzáadjuk a datolyákat és a sót. Addig botmixerezzük amíg össze nem áll mintha tészta lenne, ha kicsit száraz pici kókuszolaj mehet bele.
Nyomkodjuk egy tortaforma aljába vagy egy műanyag lapos edény aljába vagy szilikon tortaformába, aztán tegyük a mélyhűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a krémet.
Minden hozzávalót bele a robotgépre vagy a botmixer edényébe és pürésítsük krémesre.
Tegyük rá az alapra a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe 1 órára.
Ez volt Gege 13 szülinapi tortája a fasírttorta mellett
A fotót elnyelte a föld, megcsinálom újra csak nincs itthon mandula
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése