„Végy fél kiló marha velős csontot, és fél kiló sertés velős csontot. Aztán tedd föl csontlevesnek. De ne csak 2-3 órát főzd, hanem gyöngyöző vízben rotyogtasd 12 órán keresztül.”
„Tudod fiam, ha lassú tűzön, sokáig főzöd, akkor nem is leves lesz az, hanem főzet, tele olyan anyagokkal, amikből csontjaid is felépülnek. Hidd el… nagyanyád tudja, hogy megy az ilyesmi…
A hentesünk szerint a csirkeláb is ilyen hatású de azt nem kell ilyen sokáig főzni.
ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapok (velős csont és hosszú főzés) kivételével a zöldség és fűszer rész bármilyen más variáció is lehet.
60 dkg marhalábszárcsont
60 dkg sertés karajcsont
20 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
3 kisebb hagyma
6 gerezd fokhagyma
fűszerek, só
A csontot 12 órán keresztül főzni gyöngyöző, alig forrásban lévő vízben. Majd vedd ki a csontokat, és a leves alapban egy óra alatt lassú tűzön főzd bele a zöldségeket.
És kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése